Zmeny v pravidlách florbalu

05.08.2014 18:18

Medzinárodná florbalová federácia IFF pristupuje každé štyri roky k úpravám pravidiel florbalu s cieľom zapracovať do nich požiadavky hráčov, fanúšikov florbalu a nájsť riešenie situácií, ktoré v ich aktuálnom znení prinášajú problémy, či nie sú jednoznačne posudzované. Florbal sa tak od bezkontaktného športu pre školopovinnú mládež postupne pretvára v rýchly, tvrdý ale férový šport.


Od 1.júla 2014 sú platné upravené pravidlá florbalu a v tejto podobe ich budeme používať až do 30.júna 2018. Záujemcovia, ktorí chcú poznať kompletné znenie zmien či upravené pravidlá ich nájdu v priložených odkazoch.
Zmeny budú platné aj pre náš sobotský miniflorbal. Pre tých, ktorým sa všetko nechce podobnejšie študovať sme preto vybrali to podstatné:

  • ako osobné ochranné pomôcky hráča sa odporúčajú na to určené ochranné okuliare - kto už dostal loptičkou či nebodaj nechtiac hokejkou do oka, vie že to neni tak zlý nápad,
  • krvácajúci hráč sa môže do hry zapojiť až po zastavení krvácania,
  • ak rozhodcovia považujú svoje rozhodnutie za mylné, nariadia vhadzovanie,
  • vysoký náprah či došvih je povolený, ak sa v tesnej blízkosti nenachádza hráč, ktorý by bol ohrozený - dobrá správa pre milovníkov hry na Deduška Večerníčka,
  • prihrávka nohou je povolená - futbaluchtiví ale pozor, úmyselný dvojdotyk nohou sa stále považuje za priestupok.

Ako vidieť, neni toho zas tak veľa nového. Keďže v MFL, na ktorú sa už mnohí chystajú sa ustálil určitý a nie vždy správny výklad pravidiel, v najbližšom článku sa budeme venovať vysvetleniu niektorých najčastejších nejednodností.

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode