TS CUP 2012 za nami

10.06.2012 14:15

V dňoch 08 až 10.júna 2012 sa v Trstenej a Tvrdošíne uskutočnil TS CUP 2012 vo florbale, ktorého sme sa znova zúčastnili v kategórii amatérov. Na rozdiel od minulého ročníka, keď sme získali v štyroch zápasoch dva body a strelili 11 gólov, sa nám tento rok riadnym spôsobom bodovať nepodarilo.
Naše výsledky:
FBC Slovan - FBK Rabča 0:4
FBC Slovan - FBK Stars 2:6
FBC Slovan - Pirates Trenčín 0:5
Ďalší účastník skupiny AB (Górale Nowy Targ, minulý rok sme s ním remizovali 3:3) na Oravu nedocestoval a tak sme si pripísali kontumačné víťazstvo.

Ako hodnotiť turnaj z našej strany?

Nedostatky boli v zakončení - v troch zápasoch sme strelili len dva góly! Vo všetkom sa nedalo vyhovoriť na šťastie, i keď je pravda, že sme nastrelili dosť veľa žrdiek, ale najviac chýbala organizácia hry v útoku. Samozrejme problémom boli tradične nedostatky v technike, chýbajú skúsenosti (na turnaji v našom drese debutovali až piati hráči celkom z deviatich).
Napriek tomu nám turnaj ukázal tri jednoznačné pozitíva:
1. Po rokoch sme hrali florbal - ako sa len dalo sme sa vyhýbali vylúčeniam, zbytočným faulom, hádaniu sa s rozhodcami, súperom a medzi sebou, za čo sme dostali po prvom zápase na turnaji veľkú pochvalu od rozhodcu stretnutia, ktorý povedal, že je šťastný, že nás videl týmto spôsobom hrať.
2. V bránke podal Majo najlepší výkon aký kedy náš brankár na turnajoch podal. Ako konštatoval tréner mužstva už pred turnajom, Majo sa každým tréningom, ktoré na rozdiel od iných hráčov nevynechával, zlepšoval až predviedol obdivuhodný výkon napriek tomu, že sa v bránke občas cítil ako terč na strelnici.
3. Všetci deviati hráči vytvorili kolektív, ktorý držal spolu na ihrisku i mimo neho. Všetci si poctivo plnili svoje povinnosti a správali sa v duchu klubových zásad.
A čo teraz ďalej?

Je sa potrebné z turnaja poučiť. Pre florbal v Rimavskej Sobote bude dôležité, aby tí najlepší v ňom netrieštili svoje sily (na TS CUPe sa zúčastnil aj druhý výber z Rimavskej Soboty - Sobotskí bohatieri, ktorí docestovali len šiesti a po výsledkoch 2:5, 1:8, 1:10, 1:10 obsadili v skupine AC poslednú priečku), aby sme vytvorili mestskú ligu (čo bude znamenať viac súťažných zápasov za málo peňazí) a pokúsili sa dať dohromady finančné prostriedky - cca 2000€ - pre štart v 3.lige (čo umožní tým najlepším z nás stretávať sa a rásť v zápasoch so silnými súpermi).
Čaká nás teda veľa práce.

Jozef Alušík
Vedúci pre komunikáciu
FBC Slovan Rimavská Sobota

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode