Suverénny posledný krok

01.04.2015 14:14

Starší žiaci FBC Slovan cestovali do Slovenskej Ľupče na posledné dva zápasy základnej časti s cieľom dostať sa do top 2 a postúpiť do skupiny o víťaza Stredoslovenskej ligy.
FBC Slovan - Horehronec Brezno 6:4
Odýchnutí a vygrckaní sme nastúpili na zápas proti vedúcemu celku súťaže, s ktorým sme dovtedy nezvíťazili. Chuť poraziť ho bola veľká, obrana stála na pevných nohách a útok hnaný motorom Bobrík a zakončovaný Nôtom robil súperovi vrásky na čele. Útis dokázal ukľudniť a pomôcť hre celej druhej formácie. Výsledkom bolo naše zaslúžené víťazstvo.
FBC Slovan - DTF Detva 11:1
Bol to rozhodujúci zápas o postup vyššie, no chlapci si nepripúšťali zlyhanie. Naopak, keď mali povinnosť vyhrať, boli ešte nebezpečnejší v útoku a ešte dôslednejší v obrane. Po piatich minútach tak viedli 6:0 (!) a bolo po zápase a stresoch trénerov. Pochváliť treba Talána, ktorý v obrane urobil nesmierne množstvo práce, aj keď tretiu tretinu mu už šibalo, lebo chcel dať gól. Jednoducho Talán. No v dôležitých momentoch sa vie sústrediť na hru a začína z neho rásť dobrý florbalista. Nôtovi sa podarilo navýšiť hetrikovú šnúru (t.j. tri a viac gólov v zápase) už na 7 stretnutí! Opäť výborné výkony Rapčana, Bobríka, Útisa i Nociara pomohli k víťazstvu o desať gólov. Kršo vychytal prvý nájazd v kariére a zásluhou mu bola 90,5 % úspešnosť zákrokov.

Slovo trénera: Kto bol na zápasoch starších žiakov, musel vidieť hru, ktorá lahodí oku. V nedeľu starší žiaci potvrdili, že ich rast je badateľný. Každý Slovanista sa musí už teraz tešiť na to, ako o pár rokov dorastú a budú naháňať strach súperom v seniorskej kategórií. Som na nich hrdý, a nech im to vydrží čo najdlhšie.


Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode