Slovenky zabojujú o majstrovstvá sveta!

07.01.2013 20:42

Tento rok v decembri sa v Českej Republike uskotočnia Majstrovstvá sveta vo florbale žien. Podobne ako tomu bolo na nedávno skončených majstrovstvách sveta mužov vo Švédsku, aj ženský šampionát odohrá 16 krajín. Päť krajín má účasť istú - sú to tie reprezentácie, ktoré obsadili na posledných majstrovstvách sveta žien v roku 2011 prvých 5 priečok, t.j. Švédsko, Fínsko, Česko, Švajčiarsko a Nórsko. Zvyšných 11 krajín bude o účasť bojovať v kvalifikáciách - jedno družstvo sa kvalifikuje z Americkej kvalifikácie, tri z Austrálsko - oceánskej kvalifikácie a zvyšných 7 krajín bude z Európy. Európsku kvalifikáciu zohrá 12 najlepších krajín z rebríčka IFF (vynímajúc priamo postupujúcich), ktoré sú rozdelené do dvoch kvalifikačných skupín. Na šampionát postúpia prvé tri krajiny a lepšia z krajín umiestnených na štvrtom mieste. (zdroj https://www.floorball.org/default.asp?sivu=5&alasivu=551&kieli=826 )

A reprezentantky Slovenska budú tiež bojovať o postup v Lotyšsku (29.1. - 2.2.2013) proti týmto krajinám (v zátvorke je poradie krajiny v rebríčku IFF):

  • Lotyšsko (6)
  • Dánsko (9)
  • Nemecko (11)
  • Estónsko (16)
  • Taliansko (22)

Naša reprezentácia je v rebríčku IFF na 15.mieste, nepatrí teda medzi favofitov na postup. Medzi nich ale nepatrila ani mužská repre na svojich historicky prvých majstrovstvách sveta a predsa sa im to podarilo. Preto všetci dúfajme, že aj naše ženy prevrátia papierové rebríčky naruby.

Podľa stránky SFZB tréner Jaroslav Marks zverejnil nomináciu na blížiacu sa kvalifikáciu (zdroj https://www.szfb.sk/nominacia-reprezentacie-zien-slovenska-na-kvalifikaciu-v-lotyssku/ ). V nej je 15 hráčok z domácej najvyššej súťaže (zo Žiliny, Nemšovej a Tvrdošína po 3, z Pruského a NItry po 2 a z Prešova a Bratislavy po jednej hráčke) a zvyšných 5 hráčok legionárči v Čechách.

O výsledku kvalifikácie budeme informovať aj na týchto stránkach. Záujemcom o bližšie info odporúčame stránku https://www.floorball.org/statistics.asp?lohko=1352462605 )

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode