MFL 2014/2015: Titans

12.08.2015 18:18

Tento gól rozhodol o titule pre Titans...

Titáni v predminulej sezóne na zlato nedosiahli. V tej uplynulej dominovali napriek tomu, že mnoho okolností hovorilo v ich neprospech, veď hľaďme:

  • z tímu sa porúčal najviac bodujúci hráč posledných dvoch sezón celej MFL Julo Kováč - no Titáni to pretavili vo svoju výhodu a začali hrať taktickejšie a zo zadu,
  • v polovici sezóny tím opustili jeho "duše", bratia Blahutovci - no ich miesto si zastal Peťo Mrnka, ktorý slovám "prehrať" "vzdať sa" "byť ľúbený súperom" rozumie rovnako ako väčšina z nás slovám "uusinta" "luovuttaa" a "olla rakasetettu vastustajan",
  • rozpadla sa tak prvá lajna - no po doplnení predvádzali Titáni tímovejšie vystupovanie, keď delenie na prvú a druhú lajnu "padlo" a hrávali dve rovnocenné supertrojice, ktoré to bez problémov dotiahli až do finále!

Keď sa k tomu pripočíta, že brankár Matej Šándor sa rozchytal k neskutočným výkonom, veď s úspešnosťou zákrokov temer 85% vytvoril nový rekord MFL, nie je divu, že Titáni v MFL zvíťazili nevídaným štýlom - nezvíťazili len v troch zápasoch sezóny, jediní inkasovali menej než 100 gólov a v každom zápase sa presadili temer 9 krát (celkom 10 dvojciferných výsledkov z 28 vystúpení...).

Hráč, ktorý stojí za vyzdvihnutie
Michal Radnóti - v zlatom tíme bolo vyzdvihnutiahodných veľa hráčov: bratia Blahutovci, Matej Šándor, Peťo Astaloš, Mišo Kyzek, Peťo Mrnka či Rišo Totkovič - výber každého z nich by sa dal oddôvodniť. Pri našom výbere rozhodla štatistika: k triumfu Titánov v súťaži prispel Mišo 20 bodmi (15+5) v play off a najmä vo finálových zápasoch bol tým motorom, ktorý strieľal góly lámajúce zápasy. Napriek tomu, že k Titánom prišiel v rozbehnutej sezóne, rýchlo sa aklimatizoval, zapojil sa do dobre rozbehnutého stroja a pomohol dočistiť posledné "zadrhujúce sa" súčiastky tak, aby práve na záver sezóny tím ukázal svoju skutočnú silu.

Umiestnenie: 1.miesto
Víťazstvá: 25 (88% odohraných zápasov)
Remízy: 1 (4% odohraných zápasov)
Prehry: 2 (8% odohraných zápasov)
Skóre/priemer: 242:99 (8,6:3,5)
Základná zostava: Šándor Matej - Kyzek Michal, Astaloš Peter, Mrnka Peter
Najlepší strelec: Michal Kyzek, 38 gólov
Najviac bodujúci hráč: Peter Astaloš, 53 bodov (32+31)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode