MFL 2014/2015: Flyers

10.08.2015 18:18

Vedúci družstva Flyers Peter Bíro sa pred svojim druhým ročníkom v MFL vyjadroval k cieľom opatrne, keďže mladšia polovička tímu odišla študovať na vysoké školy a miniflorbalu sa venovať veľmi neplánovala. Stabilná partia Bíro - Škrovánek - Pajtáš a kapitán Kurák teda k sebe musela hľadať nových spoluhráčov cez internet.

Napokon do súťaže vstúpili s prekvapivo širokým 18 členným kádrom. Do pôvodne čisto lučenského tímu však vstúpilo hneď niekoľko nových mladých tvárí z Rimavskej Soboty: Múčka, Krštieň, Hronec a neskôr Peter Hutáš. S týmto kádrom podporeným obetavým prístupom Heňa Gašparoviča dochádzajúceho na zápasy temer každý týždeň z Bratislavy sa od začiatku držali na vrchných poschodiach tabuľky Vyššej ligy.

Do ťažších zápasov letci získali "ťažké" kalibre, skvelých hráčov Božíka, Horňáka a Jakuba Škantára. Aj vďaka nim sa im napokon podarilo splniť cieľ - získať inú než zemiakovú medailu - keď vo vyrovnanej semifinálovej sérii práve posledne menovaní hráči rozhodli o postupe letcov.

Vo finále síce prehrali s Titánmi tri zápasy po sebe, ale najmä druhý a tretí zápas boli hotovými thillermi v ktorých až v samotných posledných sekundách rozhodovali úplné maličkosti.


Hráč, ktorý stojí za vyzdvihnutie
Henrich Gašparovič - mladý brankár bol najčastejšie nastupujúcim "študujúcim" letcom. V miniflorbale je o dobrých brankárov veľká núdza a práve týmto svojim zodpovedným prístupom k MFL tímu veľmi pomohol. Už v minulej sezóne si získal rešpekt vďaka výbornému reflexu pri strelách a dorážkach z územia veľkého bránkoviska. V uplynulej sezóne potvrdil, že to vôbec nebola náhoda, keď sa úspešnosťou zákrokov dostal cez 80%, čo je v MFL hranicou deliacou brankárov na dobrých a vynikajúcich. Je pravdou, že mu finálové zápasy nevyšli podľa vlastných predstáv, ale nebyť jeho v bránke, k finálovej sérii vôbec nemuselo dôjsť...

Umiestnenie: 2.miesto
Víťazstvá: 19 (65% odohraných zápasov)
Remízy: 2 (7% odohraných zápasov)
Prehry: 8 (28% odohraných zápasov)
Skóre/priemer: 181:120 (6,2:4,1)
Základná zostava: Gašparovič Henrich - Bíro Peter, Kurák Ján, Pajtáš Martin
Najlepší strelec: Martin Pajtáš, 50 gólov
Najviac bodujúci hráč: Martin Pajtáš, 71 bodov (50+21)


Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode