MFL 2014/2015: FBL Retex Lučenec

05.08.2015 18:18

Retex Lučenec vletel do MFL ako tajfún a vôbec si nepočínal ako nováčik zoznamujúci sa so súťažou. Skôr ako dravec hrdúsiaci každého súpera, ktorý sa nechal.

Vedúcemu družstva Mišovi Karáskovi sa kádri podarilo prepojiť drzú mladosť s rozvahou a skúsenosťou starších hráčov. Veľmi dobrá fyzická pripravenosť a železná disciplína v dochádzke vyvážili malú šírku kádra. Základom úspechov v zápasoch bola disciplinovaná hra dirigovaná kapitánom tímu, vďaka ktorej patrila obrana Retexu k najlepším v súťaži. Pozitívnou kuriozitou bol Julo Karásek medzi žŕďkami, ktorý odchytal celú sezónu bez jedinej vynechanej minúty s temer 80% úspešnosťou zákrokov - a to - medzi nami - je vekom bližšie k 60-tke než ktokoľvek ďalší v súťaži.

Obrana je základ úspechu, no bez toho, aby útok strelil viac gólov než súper sa vyhrávať nedá. Aj z tejto stránky je potrebné Retex pochváliť: mal na súpiske najlepšieho strelca súťaže Petra Jakubu, ktorému pre herný prejav prischla prezývka Jakubarikán. A tento prejav nebol typický len preňho, ale aj pre jeho útočné klony Šagáta, Zadrobileka či Bubenku.

Napokon finále MFL ušlo tomuto družstvu len o chlp, okrem iných drobností aj kvôli užšiemu kádru, než mal ich premožiteľ Flyers. Vývojaschopné družstvo však bez medialy zaslúžene nezostalo.

Hráč ktorý stojí za vydvihnutie
Peter Jakuba - typický amatér trénujúci a hrajúci popri pracovných a rodinných povinnostiach dokázal v 23 zápasoch pomôcť svojmu tímu osemdesiatimi bodmi k bronzovým medailám! Dravý, občas prchký, no veľmi spoľahlivý zakončovateľ - ono je totiž rozdiel streliť osem gólov napríklad proti poslednému tímu tabuľky a streliť osem gólov v psychicky náročných semifinálových zápasoch (v sérii o 3.miesto skóroval už "len" 7 krát...). Pritom nebol len bezlavo strieľajúcim sebcom, na 26 gólov svojim spoluhráčom v útoku prihral.

Umiestnenie: 3.miesto
Víťazstvá: 20 (71% odohraných zápasov)
Remízy: 2 (7% odohraných zápasov)
Prehry: 6 (21% odohraných zápasov)
Skóre/priemer: 187:112 (6,7:4,0)
Základná zostava: Karásek Július - Karásek Michal, Šagát Martin, Jakuba Peter
Najlepší strelec: Peter Jakuba 54 gólov
Najviac bodujúci hráč: Peter Jakuba 80 bodov (54+26)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode