MFL 2014/2015: Dynamo Diviaky

03.08.2015 18:18

Dynamo má za sebou prvú sezónu, v ktorej sa v MFL neumiestnilo na stupňoch víťazov. Môže za to úzky káder, keďže voči minulým sezónam Dynamu vo väčšej či menšej miere a z rozličných príčin vypadli opory ako Póša, Halaj, Lentovský, Fazekaš, Ružinský, Fabo. Úplne pravidelne nastupovali len Gabo Gálik, Samo Sarvaš, Ďuri Šándor a (ak bol zdravý) kapitán Igor Golian.

Výsledkom bolo viac prehier, než na koľko boli priaznivci tohto družstva zvyknutí, niekoľko vyslovene nevydarených zápasov, v ktorých nebolo pomaly koho striedať. V polovici sezóny to dokonca vyzeralo na baráž, avšak Igor Golian už vtedy konštatoval, že ak sa zlepší dochádzka, Dynamu prvá štvorka neujde.

A napokon sa to skutočne podarilo! Najmä pomoc Petyho Fazekaša, Jana Slováka a príchod Milka Kostoviča znamenali štvrtú priečku po základnej časti a následne pokojný postup cez štvrťfinále. V semifinále však znovuzrodenie Dynama zastavila skalopevná obrana Titánov a Peťo Astaloš v ich drese. Následnú diskusiu o bronze nepripustil najlepší strelec MFL Peter Jakuba z Retexu Lučenec. Zemiaková mediala však vzhľadom na priebeh sezóny "sedí", oranžoví v nej neprekvapili, ani nesklamali.

Hráč ktorý stojí za vyzdvihnutie
Gabo Gálik - najstarší hráč v tíme si zaslúži vyzdvihnutie nie preto, že nechýbal ani v jedinom zápase, ani z dôvodu falošného sentimentu, ale pre svoje výkony a jednonačný prínos ku hre Dynama. Využíval získané skúsenosti pri bránení súperov, i pri podpore útoku - veď výrazne vylepšil svoje bodové maximum z predošlých sezón (v 2.ročníku MFL 3+5, v 3.ročníku MFL 11+5). Jeho strela zo stredných vzdialeností bola pre brankárov zvyčajne nechytateľnou a niektoré rozohrávky smerom do útoku priam okulahodiace. Ako obranca bol na ihrisku k súperom tvrdý, no mimo neho vždy priateľský, čo sa v amatérskej súťaži tiež cení.

Umiestnenie: 4.miesto
Víťazstvá: 11 (41% odohraných zápasov)
Remízy:4 (15% odohraných zápasov)
Prehry:12 (44% odohraných zápasov)
Skóre/priemer: 158:148 (5,9:5,5)
Základná zostava: Šándor Juraj - Gálik Gabriel, Sarvaš Samo, Golian Igor
Najlepší strelec: Igor Golian 33 gólov
Najviac bodujúci hráč: Igor Golian 45 bodov (33+12)

Tímové štatistiky


Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode