Magazín MFL (16): 8Jugend

19.03.2014 08:08

Káder hráčov tohto družstva bol vytvorený z mladšej polovice nadšencov florbalu, ktorí sa počas augusta 2013 stretávali na tréningoch FBC Slovan. Samorzejme, počas sezóny bol priebežne dopĺňaný ďalšími hráčmi do 18 rokov a to až tak, že v prestupovom termíne bolo družstvo nútené dvoch hráčov poslať do Slovagre. Aj tak sa ich však na zápasoch pravidelne stretávalo 10-12 - o takejto vzornej dochádzke mohli iné družstvá MFL len snívať.
Mladí hráči samozrejme nemohli mať veľké oči. Vychutnávali si najmä možnosť byť na ihrisku viac, než by im bolo dopriate v družstve tvorenom dospelými mužmi. Počas celého priebehu súťaže okupovali prvú priečku - odzadu. Napomohlo k tomu dlhotrvajúce presvedčovanie Kuba Purgáta, aby svoj talent v bránke ukázal aj v MFL. V SA skupine splnili svoj sezónny cieľ neskončiť poslední a v súboji o 7.miesto ukázali, že konečne ako - tak zvládajú aj psychicky náročné súboje v ktorých ide o víťazstvo, nuž napokon obsadili - na ich výkonnosť - výborné 7.miesto.

Štatistiky:
Počet hráčov: 16
Počet strelených gólov / gólov na zápas: 89 / 4
Počet inkasovaných gólov / gólov na zápas: 215 / 9,8
Najlepší strelec: Denis Farkaš, 26 gólov
Najviac bodujúci hráč: Denis Farkaš, 35 bodov (26+9)
Základná zostava (podľa organizátora MFL): Purgát Jakub - Kurek Jano, Hronec Paťo, Rusnák Lukáš
Umiestnenie v ročníku 2013/2014: 7.miesto

Zhodnotenie sezóny s vedúcim družstva Mišom Brozmanom (MB)
R: Aké umiestnenie si očakával pred sezónou?
MB: Pred sezónou som očakával 8 miesto.
R: Počas celej základnej časti to bolo zlé, dostávali ste veľa gólov, nemali ste stáleho brankára, robili ste úžasné chyby v obrane a slabo útočili. Skončili ste jasne poslední v tabuľke. Čo dobrého, pozitívneho môžeš ako vedúci družstva nájsť na úvodných 16 zápasoch MFL?
MB: Jediné pozitívum je asi to, že žiadneho hráča to neodradilo od hrania. A na každý zápas sa dostavil skoro rovnaký počet hráčov.
R: Čo by si preto odporučil prípadným budúcoročným nováčikom v MFL, na čo by si mali dať pozor?
MB: Tak hlavne to, že dôležité je mať stáleho brankára a byť aspoň kúsok zohraní.
R: Vládne v tíme spokonosť alebo nespokojnosť so 7.miestom?
MB: Áno, určite. Nikto nepredpokladal takýto výsledok.
R: V ktorých zápasoch ročníka ste podali výkon podľa tvojich predstáv?
MB: Tak asi v posledných dvoch zápasoch s Pantermi.
R: Prečo si družstvo zvolilo názov 8Jugend?
MB: Na turnaji o lastovičí chvost mohli v tíme štartovať len ôsmi hráči. Keďže tím bol vytvorený z mladíkov, vyšiel nám názov "8 mládežníkov", čo po slovensky znelo divne, nuž sme to preložili do nemčiny, pretože iba tento cudzí jazyk ovládame. Názov sme už potom pre MFL nemenili.
R: Odkiaľ ste mali hráčov do družstva?
MB: Väčšina sme sa poznali z tréningov, zvyšní čo prišli neskôr boli zavolaní svojimi známimi z družstva.
R: Hral si aj v druhom ročníku súťaže za Slovan, kde si však nedostával toľko príležitostí (9 zápasov, bilancia 4+4, teraz 19 zápasov, bilancia 7+4)...
MB: Tento ročník bol lepší v tom, že som viac hral na palubovke a nemusel som sa báť, že moje chyby tak ohrozia výsledok družstva čo hraje o špicu.
R: Je pre mladých hráčov lepšie, keď hrávajú spolu v jednom družstve a dostávajú veľa príležitostí, alebo im je lepšie hrať v top družstve, dostať sa občas na palubovku bez psychického tlaku a víťaziť?
MB: Určite je lepšie, keď si každý hráč - lepší či horší - vyskúša hrať proti silnejším hráčom.
R: Ktorý súper vám v MFL vyhovoval a ktorý nevyhovoval?
MB: Tak asi najviac nám vyhovoval tím Kružno. S nimi sme vyprodukovali dobrú zohratú hru. Najmenej nám vyhovoval tím Panterov. Keď sme s nimi hrali, robili sme banálne chyby, ktoré viedli k naším prehrám.
R: Máš nejaké zverejniteľné pikošky na jednotlivých hráčov?
MB: Tak  je veľa pikošiek, ktoré by sa dali na našich hráčov povedať :) V tíme máme totiž rôznych ľudí od alkoholikov (áno už aj v takomto mladom veku), ľudí so zvláštnym vzťahom k predlžovačkám, psychicky labilných i prispatých. Dobrí sú aj tí, ktorí si medzi sebou striedajú partnerky, pričom dvaja z nich sú priam vysadení na čierne perly :P Proste v našom tíme sme sa zozbierali „ tí najlepší“ .

 

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode