Hodnotenie prvej polovice MFL (4/6) - Dynamo Diviaky

01.01.2013 09:00

Pri predstavení a hodnotení účinkovania družstiev v prvej polovici MFL sa tento raz vyberieme do ríše lesných zvierat, kde je tiež dosť schopných florbalistov. Natoľko schopných, že útočia na špicu tabuľky!

Názov družstva: DYNAMO DIVIAKY
Prečo práve taký názov: Je to pozostatok z nápisu na autobuse hokejistov TJ Dynamo Diviaky a je to moja srdcová záležitosť v každej hre, kde treba napísať nejaký názov teamu. Akurát sme trochu zmenili vnímanie slova Diviaky na diviaky a diviaka mame aj v logu :)
Farba dresov: oranžová, Dedo Mráz nam priniesol sadu novych dresov oranžovej farby aj s logom!
Webová prezentácia:  https://dynamodiviaky.webnode.sk/  (neaktualizovaná), na fb máme uzavretú skupinu
Počet hráčov na súpiske: 15
Vekový priemer družstva v 1/2 súťaže: 23 rokov, 4 mesiace


Štatistiky hráčov v 1/2 súťaže:



Dynamo Diviaky je družstvo, ktorého príchocom MFL získala mnoho zaujímavých hráčov. Kým ostatné družstvá majú dvoch - troch ťahúňov, ktorí vysoko vyčnievajú nad ostatnými, Dynamo má káder omnoho vyrovnanejší. Neznamená to ale, že nemá žiadne osobnosti, ktoré sú schopné v kritických chvíľach naštartovať ostatných. Ich cieľom je úspech v lige. V kádri majú okrem florbalistov, ktorí prešli školskými ligami aj hokejistov či hokejbalistov. Vedia zakombinovať i hrať jednoducho. Proste z každého roška troška. Táto heterogénnosť je však aj achylovou pätou družstva, ktoré je schopné raz zahrať úžasne a druhý raz úplne ležérne. Kvalitou kádra majú na celkové víťazstvo v súťaži. Či ale nedoplatia na nevyrovnané výkony si netrúfne nik tipovať.

Prognóza organizátora MFL na konečné umiestnenie: 3.miesto
Základná zostava podľa organizátora MFL: Bobek P. - Gálik G., Lentovský T. - Golian I., Póša M.



Otázky na Vedúceho družstva Igora Goliana:
V koho hlave skrsol nápad prihlásiť sa do MFL?
Nápad bol môj, hneď ako som sa vôbec o existencii MFL dozvedel.

Robili ste nábor na zimáku, alebo ako ste dostali do družstva toľko hokejistov?
Nie nábor určite nie. V lete som organizoval zápasy nehokejistov proti Lentyho mladým hokejistom v hokejbale. Takže cez Lentyho ich máme v teame. Máme však interné pravidlo o maximálne jednom aktívnom hokejistovi na zápase.

Ktoré tri prídavné mená podľa teba najviac charakterizujú tvoje družstvo?
Bojovní, súdržní, oddaní svojmu manažérovi a klubu.

Čo sa ti na florbale páči a čo nepáči?
Páči sa mi, že je to rýchla hra a padá veľa gólov. Brankár je v porovnaní s hokejom v nevýhode. Nepáčia sa mi pravidlá o dotykoch nôh a veľmi nízko určenej vysokej hokejke. Hra telom by nášmu mužstvu nevadila.

Pomáhajú vám v niečom vaše skúsenosti z hokeja či hokejbalu?
Ani nie. Mali sme tréningy, kde sme s Lentym skúšali nájsť kompromis medzi kombinačným florbalom, na ktorý schopnosti nemáme a jednoduchým bojovným. Podarilo sa nám utvoriť nejakú tvár mužstva. Z hokejbalových zápasov si niektorí hráči svoje úlohy preniesli do florbalu. Aj teraz všetci vedia čo je ich úloha.

Ako si doteraz spokojný s hrou tvojho družstva a ako s priebežným umiestnením v tabuľke?
Spokojný som nad mieru, ako som odpovedal v predošlej otázke, šlo o to najsť kompromis v tom, čo chceme hrať a čo dokážeme hrať. Umiestnenie je fantastické, počet bodov v tabuľke je nižší len z dôvodu neodohraných zápasov.

Čo sa ti na doterajšom priebehu MFL pozdáva a čo nie?
Pozdáva sa mi všetko, až na to, že je to postavené len na dobrej vôli a odhodlaní organizátorov súťaže, ktorí z toho nemajú nič.

Prečo podľa teba zatiaľ v zápasoch MFL nenastúpila ani jedna hráčka ženského pohlavia, i keď to pravidlá súťaže umožňujú?
Je to ako s našim Riškom Božutom. Má lepšiu techniku ako väčšina hráčov ligy, ale nemôže stíhať rýchlostne, lebo je jednoducho ešte malý. Ženy by taktiež zaostávali nasadením, rýchlosťou a dôrazom. Ak by aj nastúpila, tak by som sa netešil, lebo určite by som ju zranil práve tým, ako by som sa jej chcel vyhnúť :) Alebo by narazila tvrdo na nekompromisnú dvojicu Gálik - Lentovský :D

Aké má podľa tvojho názoru miesto florbal na Slovensku?
V poslednej dobe sa začína rýchlo rozvíjať a dúfajme, že to bude stále viac a viac.

Ako by si si ideálne predstavoval rozvoj florbalu v meste Rimavská Sobota?
Keby sa sem presťahoval nejaký milionár a fanatik do florbalu, bolo by fajn :) :) :)

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode