GPMF: Deň štvrtý a posledný

13.08.2014 18:18

Finálové popoludnie v telocvični "18" prinieslo dva zaujímavé, dramatické a vyrovnané súboje, v ktorých víťazi potvrdili svoje postavenie po zápasoch v základnej skupine. Konečné poradie turnaja o Gemerský pohár mladých florbalistov je tak možno považovať za spravodlivé.

Biele Škrečky - T"18" 9:6

Do zápasu lepšie a dravejšie vstúpili Škrečkovia, ujali sa trojgólového vedenia. Potom sa hráčom T"18" konečne podarilo vyladiť mušku a dávať z vysložených šancí góly. V správnej chvíli prišli veľké chvíle Lukáša Útisa s Mišom Mišurákom, ktorí v druhom polčase zariadili pre Biele Škrečky rozhodujúce odskočenie od súpera. Ku koncu sa na ihrisku iskrilo, oheň sa však našťastie nechytil a tentoraz si už mladíci víťazstvo a tretie miesto na turnaji vziať nenechali.

Biele Škrečky: Poljak - Hronec P., Nosáľ (2+0), Útis (2+2), Mišurák (1+1), Farkaš (2+3), Herko (1+0), Hrivňák, Beracko (1+0)

T"18": Gémeši - Benda (2+0), Orságh (0+1), Totkovič (3+1), Brozman T. (0+1), Brozman M., Kurek, Rapčanňň, Fačka (1+0)

FINÁLE: Titans - Vesmírni Jašteri 7:3

Zápas začali obaja súperi so zabezpečenými obranami s cieľom nespraviť chybu. Potom síce Mates využil vylúčenie Rasťa Hutáša, avšak zanedlho bolo vyrovnané, keď sa po okulahodiacej prihrávke Peťa Hutáša presadil Bálint. Záver polčasu patril Titánom, ktorí využili dochádzajúce sily Jašterov a strelili dva góly. Jašteri zaspali aj úvod polčasu, čo využil netradičný strelec "čiernych" Frni Mrnka. Silnou stránkou Jašterov na tomto turnaji však bol priam nevyčerpateľný rezervoár psychických síl, z ktorého červeno - bieli načierali vždy keď to už s nimi vyzeralo zle. Doslova priklincovali Titánov na vlastnú polovicu a keby sa u nich našiel aspoň jeden hráč s takou streleckou pohodou akú mal Milko Kostovič, skóre by určite otočili. Takto však stále viedli Titáni 4:3, keď sa už na to nemohol pozerať hrdina dňa Frni, ktorého druhý gól definitívne zlomil súperov odpor. Titáni tak bez straty bodu vyhrali celý turnaj a prevzali si Gemerský pohár!

Na záver turnaja patria slová vďaky znova všetkým hráčom, ktorí si v nabitý letný oddychový program našli čas na florbal. Videli sme v ich podaní stále lepšie a lepšie výkony, videli sme veľa nových a šikovných tvárí, videli sme konečne aj odvážne dievčatá, čo sa nebáli postaviť na palubovku. Vďaka patrí rozhodcom, ktorí zvládli v pohode celý turnaj bez nároku na akúkoľvek odmenu, členom a sympatizantom FBC Slovan Rimavská Sobota, ktorí turnaj pripravili.

Vidíme sa znova o mesiac na turnaji otvorenom pre všetky vekové kategórie, kde sa nebude hrať o nič menšie, ako o Zlaté gate!

Späť

Kontakt

FBC Slovan Rimavská Sobota
Liesková 2
979 01 Rimavská Sobota

0908 548 510

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorené službou Webnode